Beranda > Jangka > Jangka Sri Jayabaya Muda

Jangka Sri Jayabaya Muda

Raja iku langkung mlarat

Dathan darbe sangu arto sak dhuwit

Duk sineker mring Hyang Agung

Tan ana janma wikan

Kesampar lan kesandhung tan ana weruh

pundhak sinumpet wasta-nya

timbule sang tunjung putih.

Mungsuh mangsah samya sebah

Mapan ingkang wani padha ngemas-i

Tumpes tapis ingkang mungsuh

Bakal-e mung sir olah

Kalajengking lan kelabang balanipun

Iku kaki wekas ingwang

Padha melu-wo ing benjing

Ngirid-to sagung lelembat

Bantanana marang sang ratu adil

Ana dene kutha-nipun

Aran bumi katongga

Sunyaluri kedhaton-iro sang prabu

Jejuluk sang heru cakra

Suko sagung-e wong cilik

Ibu kaki muni jangka

Sri jayabaya nata kedhiri

Dhawuh marang anak putu

Ngati-ngati waspada

Lumampah ing jaman kelakon tinantu

Sujud pasrah kang prayogo

Supados manggih basuki

Wus teko titi wancinya

Pra manungsa samya teliti

Marang Hyang Widhi

Tototitinen kang agung

Tumindak ira kang nyata

Gawat kaliwat-liwat ujuan kulup

Nanging yen trahe sapta rengga

Yo ngayuh luhuring budi

Pra warga padha ngertio

Wahyu donya wus ginegem

Sri Gutama aji

Ngati-ngati kabeh kulup

Sri Gutama iku apa

Sri pelopor gutama budi kang luhur

Podo ngayuho jopo montro

Kanggo benteng diri pribadi

Sesulihnyo nyembah mring Hyuang

Para warga mung kari sak panggenan yekti

Tunggunen sak umubipun

Perubahan jagad iki

Yekti yo obah

Jagad pameseso agung

Ono ugo perubahannya

Yo jagad gumelar iki

Sri Gutama dinangu yang widhi

Opo siro biso madangke jagad

Opo kang kok endelake

Sri gutama gumatur

Sabdo dalem wasiat widhi

Sabdo dadi wastanyo

Ampuhe kalangkung

Ngerti pepetenge jagad

Gilebetan wonten saklebeting negri

Arso karso pepadang

Kategori:Jangka
  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: