Beranda > tembang pengiring sujud > SINOM Nulada laku utama

SINOM Nulada laku utama

Nulada laku utama

Tumrap wong tanah jawa

Wong agung ngeksi ganda

Panembahan senopati

Kepati amarsudi

Sudanen hawa lan nepsu

Pinesu topo broto

Tapani ing siyang ratri

Abembangun karyanak tyas ing sesama

Ratune ratu utama

Patihe patih linuwih

Pra nayaka tyas raharja

Panekare becik-becik

Parandene tan dadi

Paliyas ing kala bendhu

Malah bangkit andadra

Rubedane ganti-ganti

Beda-beda hardane wong sak negara

Amenangi jaman edan

Ewuh-nya ing pambudi

Melu edan ora tahan

Yen tan melu anglakoni

Goya gaduman melik

Kaliren wekasanipun

Dilalah karsa Allah

Bekja-bekjane kang lali

Luwih bekja kang eling lan waspada

Lan ana silih bebasa

Radha sina hawa ugi

Loro sajroning kepenak

Lan suka jroning prihatin

Lawan ingkang prehatin

Kapan suka ing jro-nipun

Iku den sinauwa

Lan mati sajroning urip

Wiwit kuna lan mangkono kang den gulang

  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: