Beranda > tembang pengiring sujud > PANGKUR (raja iku langkung mlarat)

PANGKUR (raja iku langkung mlarat)

Raja iku langkung mlarat

Dathan darbe sangu arto sak dhuwit

Duk sineker mring hyang agung

Tan ana janma wikan

Kesampar  lan kesandhung tan ana weruh

pundhak sinumpet wasta-nya

timbule sang tunjung putih

mungsuh mangsah samya sebah

mapan ingkang wani padha ngemas-i

tumpes tapis ingkang mungsuh

bakal-e mung sir olah

kalajengking lan kelabang balanipun

iku kaki wekas ingwang

padha melu-wo ing benjing

ngirid-to sagung lelembat

bantanana marang sang ratu adil

ana dene kutha-nipun

aran bumi katongga

sunyaluri kedhaton-iro sang prabu

jejuluk sang heru cakra

suko sagung-e wong cilik

ibu kaki muni jangka

sri jayabaya nata kedhiri

dhawuh marang anak putu

ngati-ngati waspada

lumampah ing jaman kelakon tinantu

sujud pasrah kang prayogo

supados manggih basuki

  1. 18 September 2013 pukul 00:02

    Great web site you have here.. It’s hard to find excellent writing like yours
    nowadays. I seriously appreciate people like you! Take care!!

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: