Beranda > tembang pengiring sujud > Dhandhang gula Sapa becik wes mesthi ketitik

Dhandhang gula Sapa becik wes mesthi ketitik

Sapa becik wes mesthi ketitik

Sapa ala mesthi ketara

Nyileh kudu mbalek-ake

Sing nandur kudu ngunduh

Sapa gawe kudu ngenggoni

Salah seleh sak-nyata

Kabeh kudu jujur

Pa-uger-an kodrat Allah

Kanggo umat sak-jagad padha ngenggoni

Adil tampa upama

Para warga kadhawulan ngudi

Bisa sugih nanging tampa rumat

Tampa gelar ngentasi gawe

Pinter tampa meguru

Bisa sekti tampa ji-aji

Perang tampa gegaman

Isi kebak suwung

Menang datan ngasor-ena

Rusa diro lebur dening pangastuti

Rahayu kang pinanggya

Pra tuntunan tut wuri ndayani

Aneng madya tangsah mangun karsa

Ing ngarsa sung tuladha-ne

Asah asih lan asuh

Trus mahayu hayuning bumi

Tatag titis temata

Gayuh budi luhur

Dhawuh bapa Sri Gutama

Junjung drajat nusa bangsa lan pribadi

Satrya kang utama

  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: