Beranda > tembang pengiring sujud > DHANDHANG GULA (anak putu sapta darma iki)

DHANDHANG GULA (anak putu sapta darma iki)

Anak putu sapta darma iki

Ingkang bisa junjung nuso bangsa

Dadi kuncara negri-ne

Bumi kang panjang punjung

Gemah ripah tur loh jinawi

Dharatan lan segara

Alas kali gunung

Padhas watu banyu tlaga

Kabeh tambang tan ono ingkang madhani

Jawa-jawi kang nyata

Wonten dhawuh kedah den upadi

Putra wayah warga sapta darma

Ngali pribadine dhewe

Dadi satriya ampuh

Angentasi sembarang kardi

Tan nganggo titel gelar

Awit bodho tur lugu

Nanging waspada waskita

Wicaksana kautaman den gondheli

Turasing tanah jawa

Satriya lan puti kang sejati

Ingkang kondang kaloka ing jagad

Berbudi luhur darmane

Kautaman den gayuh

Bisa junjung diri-pribadi

Ngangkat obor-ing jagad

Nusa bangsa masyur

Tanah suci tanah jawa

Wong sak-jagad kapranan ngluru nggoleki

Jangkane Sri Gutama

Para warga sapta darma iki

Pasti dadi panutaning umat

Bangsa ing ngendi bae

Wit kaprabawan wahyu

Kang jumedhul neng tanah jawi

Wahyune Hyang Kuwasa

Allah Hyang Maha Gung

Umat sak jagad kasmaran

Lanang-wadon tuwo-anom podho antri

Nyidam tekanng jawa

Jangka jagad wus dhumawuh yekti

Panuntun Gung Bapa Sri Gutama

Wus kawiyos ing sabdane

Indonesia nagriku

Samta darma kang wajib nganthi

Dadi kondang kaloka

Amargi sampun jumbuh

Jumbuh ahir batin nira

Kamardika kang adil makmur dumadi

Bebas saking rubeda

Para warga sapta darma iki

Kang kinudang dinandhang mring Bapa

Bisa-a ngentasi gawe

Kang malang putung

Rawe-rawe rantas sayekti

Ngruwat kabeh sukerta

Brasta keh bebendhu

Ama penyakit pi-ala

Lebur sira kaprabawan obor iki

Sapta darma ngumandhang

  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: