Beranda > tembang pengiring sujud > Dhandang gula Sunan kali waskitha ing ga’ib

Dhandang gula Sunan kali waskitha ing ga’ib

Sunan kali waskitha ing ga’ib

Lamun lagi sineman marang Hyang

Na-ongso kaluput-ane

Gya ngagem sarwa wulung

Beda lawan sanes-ing wali

Manganggo sarwo seta

Tan rumangsa luput

Mung ngarsa bener kewala

Namung sunan kali pribadi kang ngerti

Sasmita ruka-ning Hyang

Ana longsa tobat mring Hyang Widhi

Ingapura kaluputan-ira

Orong-orong paso-mone

Ing githok prapteng punuk

Sinelanan tatal – ing jati

Punuk-mu panak-ena

Sejati-neng ngelmu

Tan susah guru wong liya

Ngelmu-nira aneng githok-mu pribadi

Puji thok wujud ira

Dudu puji karenteg neng ati

Dudu puji kang gawe dhar lisan

Iku wong bodho pujine

Puji jati ening kawruh

Angawruh-I jati-ning urip

Urip dadiya wayangan

Dad-ira hyang Agung

Manungsa wignya punapa

Mobah mosik darma lumaku nglakoni

Budi kang ngobah ira

  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: