Beranda > tembang pengiring sujud > DHANDANG GULA Manungsa urip neng donya iki

DHANDANG GULA Manungsa urip neng donya iki

Manungsa urip neng donya iki

Paribasan wong menyang pasar

Tan langgeng nang pasar bae

Tan wurung tantu manthuk

Marang wismanira kang nguni

Lamun sira tan wikan

Margine puniku

Bakar kesasar belasar

Kadya kewan tan wruh sangkaning dumadi

Marmo jebeng nyatakno

Mumpung jebeng sira maksih urip

Nyatak-no wyo kandhe carita

Dhimen wruh rupa rasane

Rasakno urip iku

Waniya mati sa-jroning urip

Yekti dadi manungsa

Kekasih hyang Agung

Bisa mulih mula nira

Marga urip langgeng tan kena ing pati

Ing donyo myang akerat

Manungsa aneng donya puniki

Ageng alit anom miwah tuwa

Kudu kandel percayane

Sujud pribadi tuhu

Pomo kaki iku ywo lali

Kang temen tinemenan

Mring hyang Maha Agung

Kuwasa tampa sesama

Ngleksanani panuwuning para dasih

Donyo tekan delahan

  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: