Beranda > Wejangan > Bopo SriGutama (Padha Direnungake)

Bopo SriGutama (Padha Direnungake)

Sabda Panuntun Agung Sri Gutama:

  1. Galilah rasa yang meliputi seluruh tubuhmu k(kepribadianmu yang asli), Mangga sesarengan menggali kanthi teliti ngatos dumunung ananing aku (jati diri)
  2. Aku bisa sinebut wong apik, yen aku ugo tabah sinebut wong ala, Wen kepingin dadi wong apik, ojo wedi diarani wong ala
  3. Suro dira lebur dening pangastuti
  4. Wani ngalah luhur wekasane (ngalah iku kasihane allah)
  5. Ojo rebut bener luwih becik rebut salah
  6. Sinau ngapuro salahing liyan awit aku pribadi ugo sok bisa salah(watak satriya utama)
  7. Getun tumrap kedadean kang wus kelakon utawa kwatir (wus sumelang) tumrap kang bakal kelakon iku tampa guna (sifat iku wujud stya tuhuning titah marang Hyang Maha Agung)
  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: